U bevindt zich hier: Agenda » Details

Toon Event Detail

Praktische exportcursus: van order tot levering
dinsdag 11 februari '20
tot en met
dinsdag 11 februari '20

Koninklijke Metaalunie organiseert in samenwerking met evofenedex een praktijkgerichte exporttraining, in Nieuwegein. In een dag zal aandacht worden besteed aan alle praktische zaken die u tegenkomt bij een exportorder voor zowel binnen, als buiten de EU.

Aan bod komen de leveringscondities, de zogenaamde incoterms. De keuze van de conditie heeft invloed op de hele order en is bepalend voor wat u moet regelen, maar ook waar u controle over heeft. Daarnaast wordt ingegaan op btw bij export en montage, transport, douanezaken en de benodigde exportdocumenten, zoals het certificaat van oorsprong. Na deze cursus weet u welke zaken u moet regelen en kent u de aandachtspunten. De praktische exporttraining is speciaal samengesteld voor Metaalunieleden, en afgestemd op veel voorkomende vragen.

Voor wie
Deze cursus is bedoeld voor allen die betrokken zijn bij het correct verzorgen van de orders en wie daar belang bij hebben, zoals de exportbinnendienst, de controller, de exportmanager, directie.

Trainers evofenedex en Metaalunie
De training wordt verzorgd door twee trainers van ondernemersorganisatie evofenedex, i.s.m. Metaalunie. evofenedex is een netwerk van Nederlandse handels- en productiebedrijven met een logistieke of internationale operatie. Naast kennis, biedt zij jaarlijks tientallen export- en logistieke trainingen aan door heel Nederland. Indien u wenst kunt u na afloop een verdiepende training over één of meerdere van de onderwerpen bij evofenedex volgen.

Programma 

  • Incoterms / levercondities
  • Exportdocumenten
  • Transport
  • Pauze
  • Douanezaken
  • Oorsprongdocumenten
  • BTW bij exportlevering en montage

Aanmelding
Aanmelden kan alleen via de registratiebutton op deze pagina. U kunt hierbij zelf aangeven of u uw inschrijving zichtbaar wilt laten zijn voor andere leden, of niet. U ontvangt dan een automatische bevestiging. De training vindt plaats bij Metaalunie. Mocht u -nadat u zich heeft aangemeld- zijn verhinderd, geeft u dit dan zo snel mogelijk door, in elk geval uiterlijk dinsdag 4 februari 16.00 uur. De factuur wordt vooraf verstuurd. 

Kosten deelname
De deelnamekosten voor u als lid van Metaalunie bedraagt Euro 399,00, excl. BTW.

Informatie
Wilt u meer weten, of heeft u vragen? Neem contact op met mw. Birgit Voorhuis, Adviseur Internationaal Ondernemen, bedrec@metaalunie.nl of T: 030-6053344. Kijk ook bij internationaal ledenvoordeel, in de Kennisbank internationaal ondernemen, of direct op www.evofenedex.nl voor informatie, opleidingen en evenementen. 

Prijs:
Locatie: Koninklijke Metaalunie, Einsteinbaan 1, Nieuwegein
Beschikbare plekken:
Bijlage

Direct inschrijven

Praktische exportcursus: van order tot levering, di 11 feb '20
  • Nog plekken beschikbaar

Reeds ingeschreven