U bevindt zich hier: Agenda » Details

Toon Event Detail

Zakendoen met Frankrijk
dinsdag 3 maart '20
tot en met
dinsdag 3 maart '20Voor wie zijn kansen wil beproeven in Frankrijk, of hier al zaken doet, organiseert Metaalunie de bijeenkomst 'zakendoen met Frankrijk' i.s.m. advocatenkantoor Spiegeler Heffels en Frankrijk expert Corinne Cantor. Tijdens deze bijeenkomst gaan we in op de juridische aspecten, de zakencultuur, en de beste manier om de Franse markt te ontwikkelen. daarnaast besteden we aandacht aan de vereisten bij het tijdelijk uitvoeren van werk in Frankrijk, zoals het installeren van een machine die geleverd wordt.


Frankrijk
Frankrijk behoort tot een van onze belangrijkste handelspartners, in handelsvolume nog belangrijker dan de V.S. of China. De interesse voor neemt de laatste jaren toe, ook bij Metaalunieleden. Niet zo gek, want in Frankrijk is nog veel winst te behalen. Frankrijk heeft het imago een moeilijk land te zijn, maar Onbekendheid met de markt en de cultuur maakt onbemind. Door u te verdiepen in de markt wordt helder welke regio's voor u interessant zijn, waar u uw potentiële zakenpartners zitten, en welke stappen u kunt nemen om deze te benaderen.

Metaalunie biedt u graag de handvatten en kennis om een start te maken op de Franse markt, of deze verder te veroveren met uw producten. Kom ook op 3 maart.

Programma
 • 12.30 uur / Ontvangst 
 • 13.00 uur
  - Introductie: Kansen op de Franse markt, facts en figures - Birgit Voorhuis
  - Franse markt inzichtelijk maken - Corinne Cantor
  - Verschillen in zakencultuur - Corinne Cantor
 • 14.15 uur / Pauze
 • 14.30 uur
  - Juridische aspecten bij het verkoop en levertraject - Brigitte Spiegeler
  - Regels bij het uitvoeren van tijdelijk werk in Frankrijk - Birgit Voorhuis, i.s.m. Brigitte Spiegeler
 • 16.00 uur / Afsluiting met vragen / gelegenheid tot napraten 

Sprekers
U wordt bijgepraat door Frankrijk advocaat Brigitte Spiegeler en door Corinne Cantor, expert in de Franse zakencultuur en markt.

Brigitte Spiegeler (www.spiegeler.com)
Brigitte Spiegeler is advocaat bij Heffels Spiegeler Advocaten. Zij is zowel in Frankrijk als in Nederland advocaat. Zij staat bedrijven bij met zakendoen in Frankrijk en zorgt voor een juridisch kader, zodat bedrijven zich ongestoord kunnen richten op hun zaken. Heffels Spiegeler onderscheidt zich van andere kantoren door voornamelijk grensoverschrijdende zaken te behandelen waarbij intensief samengewerkt wordt met native-speaking Franse juristen. Hierdoor gaan de nuances in de communicatie niet verloren en kan worden ingespeeld op culturele verschillen. Metaalunie heeft een samenwerking met Brigitte Spiegeler, hetgeen inhoudt dat leden bij haar kosteloos terecht kunnen voor eerstelijns juridisch advies(beperkt) bij het zakendoen met Frankrijk. Metaalunie neemt de kosten voor dit eerstelijns advies voor haar rekening.

Corinne Cantor (www.corinnecantor.com)
Helpt bedrijven en organisaties bij het zakendoen in Frankrijk. Zij is native speaker Frans en geeft activiteiten van haar klanten een Frans tintje. Zij werkt als adviseur en uitvoerder op de Franse markt. Marktonderzoek, SEO, SEA, vertalingen, Franse website, beurs en contacten leggen met zakelijke partners. Passend bij de behoefte van uw bedrijf neemt zij u het werk uit handen of zal uw bestaande activiteiten en kennis aanvullen.

Aanmelden en informatie
U kunt zich aanmelden via de button Registreer op deze pagina. Aan deelname zijn voor u geen kosten verbonden. Uw aanmelding wordt automatisch per e-mail bevestigd. De bijeenkomst is voor Metaalunieleden kosteloos.

Heeft u vragen over de bijeenkomst, of over één van de thema’s? Dan kunt u terecht bij ledenadviseur Internationaal Ondernemen, Birgit Voorhuis, via voorhuis@metaalunie.nl, of via T: 030-6053344.

Laat aub vóór 27 februari a.s. weten of u naar de bijeenkomst komt.

Prijs:
Locatie: Koninklijke Metaalunie, Einsteinbaan 1, Nieuwegein
Beschikbare plekken:
Bijlage

Direct inschrijven

Zakendoen met Frankrijk, di 3 mrt '20
 • Nog plekken beschikbaar

Reeds ingeschreven