U bevindt zich hier: Agenda » Details

Toon Event Detail

Vergroot de cyberweerbaarheid op de fabrieksvloer
woensdag 29 januari '20
tot en met
woensdag 29 januari '20

Tegenwoordig wordt steeds meer productieapparatuur van bedrijven gekoppeld aan het fabrieksnetwerk en het internet. Hierdoor worden er grotere hoeveelheden data verzameld en kunnen bedrijfsprocessen beter worden aangestuurd. Echter ontstaan er met het koppelen van de (productie) werkvloer aan het kantoordomein ook cyberrisico’s.

Hoe cyberproof is jouw bedrijf? Zijn de productielijnen en apparatuur in je bedrijf veilig gekoppeld? Speciaal voor bedrijven die bezig zijn met het digitaliseren van hun procesautomatisering organiseren de partners binnen Boost op woensdag 29 januari in samenwerking met TNO de workshop ‘Digitalisering en cybersecurity awareness op de fabrieksvloer’. Tijdens deze workshop gaan student hackers proberen om jouw systeem plat te leggen. Jij leert hoe je met PLC en Raspberry Pi’s IoT data kunt verzamelen en de hackers buiten de deur kunt houden. Aan het einde van de dag weet je precies hoe je jouw productiematerialen en besturingen het beste kunt beschermen tegen cyberaanvallen.

Inhoud van de workshop

  • Hoe kun je eenvoudig automatische data uit apparaten en op de werkvloer verzamelen?
  • Hoe kun je cyberveilig data verzamelen en hoe beheers je cyberrisico’s?
  • Vier praktische trainingen met industriële I/O, een PLC en een Raspberry Pi computer waarbij je zelf aan de slag gaat met datacollectie en visualisatie terwijl je gehackt wordt door student hackers.

Informatie / aanmelden
De Meet-up vindt plaats in de Twentse Bierbrouwerij van 9.30 tot 17.00 uur, Haaksbergerstraat 51 in Hengelo. Wil je deelnemen aan deze workshop op 29 januari a.s. meld je dan snel aan. > Aanmelden.

Er is ruimte voor maximaal 24 personen. Je kunt met een collega deelnemen.

Prijs:
Locatie:
Beschikbare plekken:
Bijlage

Direct inschrijven

Vergroot de cyberweerbaarheid op de fabrieksvloer, wo 29 jan '20
  • Nog plekken beschikbaar

Reeds ingeschreven