U bevindt zich hier: Agenda » Details

Toon Event Detail

Kennissessie Cyber Weerbaarheidscentrum Brainport
dinsdag 11 februari '20
tot en met
dinsdag 11 februari '20

Information and Cyber Security @suppliers. Dat is de titel van de interactieve presentatie tijdens de CWB-kennissessie op dinsdagmiddag 11 februari. Gastspreker is Robbert Kramer, Security Risk Manager in de Strategic Sourcing & Procurement sector van ASML. Hij wordt bijgestaan door de Manager Cyber Defence Operations, Ewoud Smit.

Over de inhoud zegt Kramer: “Informatie beveiliging stopt vandaag de dag niet meer bij de grenzen van de onderneming. Suppliers spelen een steeds grotere rol bij bedrijven voor het behalen van hun strategische doelstellingen. De samenwerking met suppliers kan alleen succesvol zijn door het uitwisselen van informatie of het opslaan van informatie buiten de ‘eigen’ omgeving. Naast het uitwisselen van informatie is er door outsourcing - door schaalvoordeel of specialisatie - een grotere afhankelijkheid ontstaan van suppliers voor leveringen/diensten. De impact die cyberincidenten hebben op een supplier kunnen groots zijn, maar daar stopt het niet. Ook andere bedrijven in de supply chain worden hierdoor geraakt. Het uitvoeren van supplier risk management is een vak apart en is ook niet voor niets een apart hoofdstuk in de ISO. In mijn presentatie neem ik jullie mee in de supplier-wereld en supplier risk management.”

Programma / aanmelding (voor 5 februari)
U bent welkom vanaf 14.45 uur. Het programma duurt van 15.00 tot 18.00 uur, inclusief netwerkborrel. Deelname is gratis na aanmelding via e-mail naar lisette.oosterbosch@cwbrainport.nl of info@cwbrainport.nl

Graag voor 5 februari inschrijven met naam, functie, e-mailadres en bedrijfsnaam. Hierna ontvangt u een bevestiging met informatie over de locatie in of nabij Eindhoven.

Over de gastsprekers:
Robbert Kramer is ooit begonnen bij EY als IT Auditor. Bij EY hield hij zich bezig met algemene IT Audits maar ook specialistische opdrachten zoals hacken in opdracht van de cliënt. Daarna was hij werkzaam bij F. van Lanschot Bankiers in diverse functies, maar nooit ver verwijderd van security in brede zin van het woord. In november 2016 is hij begonnen bij ASML als Sector Security Risk Manager in de Strategic Sourcing & Procurement sector. De functie is onderdeel van de inkoopafdeling en heeft verbindingen met Legal, Corporate Risk & Assurance, Chief Information Security Office en IT Security.
Robbert is verder docent in de IT Audit opleiding van TIAS sinds 2002. Binnen deze opleiding worden technische audit colleges gegeven zoals basis infrastructuur componenten, Auditing Unix en Auditing Windows. Als er technische afstudeeropdrachten zijn, is hij begeleider van afstudeergroepjes (sinds 2006).

Ewoud Smit is zijn IT-carrière gestart in het MKB. Daar heeft hij rollen ingevuld van software ontwikkeling tot applicatie beheer, van helpdesk support tot datacenter management en het opzetten van Cloud based SaaS services. Daarnaast zorgde hij voor de implementatie en het beheer van een ISO 27001 certificering voor SaaS diensten en heeft hij op management niveau de Cyber Security portefeuille vastgehouden. Daarna heeft hij leiding gegeven aan een Cyber Security unit binnen de Security specialist Northwave in Nieuwegein. Vanuit die organisatie is hij bij ASML aan de slag gegaan om de Cyber Security binnen deze organisatie naar een hoger niveau te tillen. Sinds 2015 is hij vast in diens vanj ASML waar hij de Cyber Defense Operations afdeling heeft opgezet en uitgebouwd.

> Cyber Weerbaarheidscentrum Brainport.

 

Prijs:
Locatie: Eindhoven (locatie nog te bepalen)
Beschikbare plekken:
Bijlage

Direct inschrijven

Kennissessie Cyber Weerbaarheidscentrum Brainport, di 11 feb '20
  • Nog plekken beschikbaar

Reeds ingeschreven