U bevindt zich hier: Agenda » Details

Toon Event Detail

Gratis consultdag 'Zakendoen in Polen'
donderdag 18 maart '21
tot en met
donderdag 18 maart '21

Wilt u zich oriënteren op Polen als nieuwe markt? Of doet u al zaken en heeft u specifieke vragen van bijvoorbeeld juridische of fiscale aard? Of wilt u uw contacten uitbreiden of bestaande contacten verstevigen? Vraag dan een gratis consult gesprek aan!

Op 18 maart a.s. organiseert Koninklijke Metaalunie in samenwerking met de Nederlands Poolse Kamer van Koophandel en NLinBusiness, een gratis consultdag over het zakendoen in Polen.

Wanneer u zaken wil gaan doen in de Polen of reeds zaken doet in Polen komen daar veel vragen bij naar voren, zoals welke wetten en regels gelden in Polen en welke kansen zijn er voor uw bedrijf? Vragen over een vestiging opzetten, de economie in Polen en andere relevante zaken.

Elro van den Burg, directeur van De Nederlands Poolse Kamer van Koophandel (www.npcc.nl) gaat graag met u in gesprek hierover. Dit consultgesprek duurt ongeveer 30 minuten en is in het Nederlands.

Waarom Polen?
Polen heeft een positief investeringsklimaat en deze trend zal zich naar verwachting voortzetten. Door een solide monetair en begrotingsbeleid heeft Polen in de crisisjaren 2007/2008 een recessie weten te voorkomen. Ook tijdens de huidige Covid-19 crisis presteert Polen bovengemiddeld. De bilaterale handel en investeringen nemen door de stabiele economische groei gestaag toe.

Daarmee biedt dit Centraal-Europese land, mede door de ligging, veel kansen voor het Nederlandse bedrijfsleven. De maakindustrie is in Polen een groot en snelgroeiend onderdeel van de Poolse economie. Dit was een zeer concurrerende sector vooral vanwege de relatief lage kosten van Poolse arbeid, het goede opleidingsniveau en de locatie midden in Europa. Het loonkostenvoordeel neemt langzaam af, maar het zal nog vele jaren duren alvorens het loonkostenniveau op het Europese gemiddelde ligt. De sector moet daarom door te innoveren, investeren en de productiviteit verhogen om in de waardeketen opschuiven en ook op de langere termijn te blijven groeien. Ontwikkelingsprogramma’s van de Poolse overheid moeten dit stimuleren, wat weer nieuwe kansen creëert voor Nederlandse bedrijven.

Aanmelden
U kunt zich aanmelden voor een consult via de button Registreer op deze pagina . Na aanmelding voor een consult wordt u door ons gebeld voor het inplannen van het tijdstip. U kunt vooraf uw vragen aanleveren, zodat de heer Van den Burg zich goed kan voorbereiden op het gesprek en u ook meer haalt uit uw consult. 

Deelname is kosteloos, eventuele vervolgafspraken zijn voor eigen rekening. De consultdag vindt plaats in Zoom.

Meer informatie
Afdeling Internationaal Ondernemen, internationaal@metaalunie.nl, T: 030 - 605 33 44.

 

Prijs:
Locatie:
Beschikbare plekken:
Bijlage

Direct inschrijven

Gratis consultdag 'Zakendoen in Polen', do 18 mrt '21
  • Nog plekken beschikbaar

Reeds ingeschreven