U bevindt zich hier: Agenda » Details

Toon Event Detail

Webinar minimumloon & arbeidsvoorwaarden bij werken in Duitsland
donderdag 27 januari '22
tot en met
donderdag 27 januari '22



Wanneer u tijdelijk werk uitvoert in Duitsland, dan krijgt u ook als Nederlandse werkgever te maken met Duitse arbeidsvoorwaarden. Het maakt hierbij niet uit of het nu gaat om werk op een bouwproject, of installatie, onderhoud of reparatie aan een machine(lijn) of ander product. Werknemers uit het buitenland moeten minimaal hetzelfde loon verdienen en tot op zekere hoogte dezelfde arbeidsvoorwaarden hebben als hun Duitse collega’s.

Dit is vastgelegd in een EU richtlijn ter voorkoming van zogenaamde “sociale dumping”. Omdat de voorwaarden en lonen in Nederland veelal vergelijkbaar zijn, hoeft er meestal niet veel te veranderen, maar u doet er goed aan dit te controleren voor het type werk wat u laat doen. Vooral als het werk in Duitsland als bouw wordt gezien, zijn er meer voorwaarden. In Duitsland wordt hierop gecontroleerd en er staan hoge boetes op als er niet wordt voldaan aan deze regels. Er zijn hierbij een paar zaken waar u rekening mee dient te houden.

In het webinar, wat door Metaalunie georganiseerd wordt i.s.m. partner Stichting Nedubex, wordt hier uitgebreid op ingegaan.

Onderwerpen die aan de orde komen zijn:

  • Minimumloon
  • Arbeidsvoorwaarden (o.a. vakantiedagen)
  • Beschermde beroepen (vergunning Handwerkskammer)
  • Wat heeft u nodig in geval van een controle?
Het webinar duurt ongeveer 30 minuten, daarna is er gelegenheid om vragen te stellen

Datum: 27-01-2022
Tijd: 13:30 – 14:15 uur
Spreker: Bert van der Laan

> Meld je aan!

Meer informatie
Heeft u vragen of wilt u meer informatie, neem dan contact op met Birgit Voorhuis, ledenadviseur Internationaal Ondernemen, bij Metaalunie, via voorhuis@metaalunie.nl, of T: 030-6053344. Of met onze Duitsland helpdesk, Stichting Nedubex via info@nedubex.nl. Zie ook www.nedubex.nl. Kijk ook op onze kennisbank voor meer informatie over regelgeving bij werken in de EU en in Duitsland.

Prijs:
Locatie:
Beschikbare plekken:
Bijlage

Direct inschrijven

Webinar minimumloon & arbeidsvoorwaarden bij werken in Duitsland, do 27 jan '22
  • Nog plekken beschikbaar

Reeds ingeschreven