U bevindt zich hier: Agenda » Details

Toon Event Detail

Ondernemen, risico's en algemene voorwaarden
woensdag 15 maart '23
tot en met
woensdag 15 maart '23

Ondernemen is een risicovolle aangelegenheid. Klanten zijn mondig en zijn zich steeds meer bewust van hun rechtspositie. Als ondernemer kunt u zich hiertegen wapenen. U zult de risico’s verbonden aan uw activiteiten moeten inventariseren en beslissen wat u hieraan kunt doen. Kunt u bepaalde risico’s voorkomen met standaardprocedures en kwaliteitszorg? Zijn de overige risico’s te verzekeren? En als dat niet lukt, hoe kunt u ze dan afwentelen op de klant?

Om de risico’s die u niet kunt voorkomen of verzekeren zoveel mogelijk te beperken, kunt u algemene voorwaarden gebruiken. Mocht er onverhoopt iets misgaan, dan kunt u hierop terugvallen. Als u tenminste heeft voldaan aan de wettelijke vereisten. Welke zijn dat en hoe gaat u daar mee om?

Er wordt onder meer ingegaan op het maken van een offerte, het afspreken van levertijden en betaling, het eigendomsvoorbehoud en garanties, de aansprakelijkheid en de afwikkeling van geschillen. De cursus is speciaal ontwikkeld en afgestemd op de praktijk in de metaalsector. Ook zal specifiek aandacht worden besteed aan het werken met algemene voorwaarden en het omgaan met de huidige prijsstijgingen en materiaalschaarste.

Doel van de cursus
Het bewust maken van de risico’s die zich voordoen bij zakelijke transacties; het bieden van handvatten bij het professionaliseren van de in- en verkoopprocessen; het eigen maken van de tips en trucs ter voorkoming van het lopen van schade.

Doelgroep
Ondernemer en/of partner van ondernemer en medewerkers die namens de  onderneming zelfstandig verbintenissen aangaan (in-, verkoopmedewerkers).

Datum en locatie
De cursus vindt plaats op woensdag 15 maart a.s. van 09.30 uur tot 16.45 uur in het gebouw van Koninklijke Metaalunie te Nieuwegein.

Deelnamekosten
Deelname kost € 375,- (excl. BTW) per deelnemer. Een lunch en cursusmateriaal zijn in de prijs inbegrepen.

Subsidie
Ondernemingen die vallen onder de CAO voor het Metaalbewerkingsbedrijf en daardoor ook bijdragen aan OOM (Opleiding Ontwikkeling Metaalbewerking), adviseren wij bij Stichting OOM te informeren naar de mogelijkheden voor een bijdrage voor deze cursus. OOM, afdeling vergoedingen, telefoonnummer 0172-521555.

Inschrijven
Wilt u zich inschrijven voor deze cursus? Dat kan middels dit aanmeldingsformulier.

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u terecht bij mevrouw A.L. van Ee of mevrouw B.D.J. Berg van Metaalunie Academie.
Telefonisch: (030) 605 33 44 of per e-mail: 
info@metaalunieacademie.nl 

Prijs:
Locatie:
Beschikbare plekken:
Bijlage

Direct inschrijven

Ondernemen, risico's en algemene voorwaarden, wo 15 mrt '23
  • Nog plekken beschikbaar

Reeds ingeschreven