U bevindt zich hier: Agenda » Details

Toon Event Detail

CIRCO demo online (Oost)
dinsdag 13 december '22
tot en met
dinsdag 13 december '22

Met CIRCO leer je hoe je je businessmodel of product zo ontwerpt dat je direct circulair kunt ondernemen! Van het brouwen van frisse biertjes uit oude broodkorsten tot het leasen van een modulaire koptelefoon. Circulair ondernemen is niet alleen hot, maar ook uiterst noodzakelijk gezien de huidige klimaatproblemen en toenemende grondstoffenschaarste. Om de transitie te kunnen maken hebben we gedreven ondernemers met ketenpartners nodig die hier mee aan de slag gaan. Ben jij zo’n ondernemer en nieuwsgierig naar circulair ontwerpen en circulaire businessmodellen? Geef je dan snel op voor de CIRCO Demo!

Tijdens een CIRCO Demo word je in anderhalf uur wegwijs gemaakt in de CIRCO-methodiek: hoe ziet een waardeketen eruit, waar is sprake van waardeverlies en liggen dus business-kansen? Je krijgt inzicht in de circulaire businessmodellen en ontwerpstrategieën die passen bij die kansen. Maar ook hoe circulair ondernemen werkgevers een streepje voor kan geven op de arbeidsmarkt door hogere efficiëntie én grotere aantrekkingskracht bij jong talent. De sessie is interessant voor iedereen die benieuwd is naar concrete handvatten hoe je circulaire principes toepast. Laat je inspireren door de methodiek en succesverhalen van andere ondernemers!

Hoe kan ik de CIRCO-methodiek inzetten?
CIRCO inspireert en equipeert bedrijven om te komen tot nieuwe vormen van waardeketens en het samen optrekken van creatieve en maakindustrie, van business en design. De CIRCO-methodiek is een bewezen aanpak. Inmiddels hebben meer dan duizend mensen deelgenomen aan het aanbod van CIRCO. De CIRCO-methodiek kan worden ingezet in aansluiting op al bestaande programma’s van organisaties en regio’s.

De CIRCO-methodiek biedt mkb’ers handvatten om hun product en/of dienst en businessmodel circulair te ontwerpen. Onder meer gemeenten, brancheorganisaties en kennisorganisaties kunnen de CIRCO-methodiek aanbieden aan bedrijven in hun netwerk.

Aanmelden kan via deze link


Prijs:
Locatie:
Beschikbare plekken:
Bijlage

Direct inschrijven

CIRCO demo online (Oost), di 13 dec '22
  • Nog plekken beschikbaar

Reeds ingeschreven