U bevindt zich hier: Agenda » Details

Toon Event Detail

Leer je werk te verkopen (dag 1)
dinsdag 5 september '23
tot en met
dinsdag 5 september '23

"Vakmanschap verkoopt zichzelf” is niet automatisch een basis voor commercieel succes. Daar komt meer bij kijken. Confronteer jezelf met de eigen ondernemingsdoelstellingen, met je sterke én zwakke kanten en leer op welke gebieden verdere persoonlijke ontwikkeling nodig is. Tijdens deze interactieve tweedaagse cursus wordt ingegaan op de eigen doelstellingen van de onderneming, het communicatieaspect van het verkoopproces met bijbehorende onderhandelingstechnieken, het overwinnen van weerstanden, het inventariseren van de klant/prospect (o.a. door middel van de zgn. Decision Making Unit) en het signaleren van kansen o.a. met behulp van internet (o.a. LinkedIn).
Aan de orde komen alle vormen en facetten van ‘verkoop’: zoals het verkoopgesprek in zijn totaliteit, de verschillende verkoopstijlen afhankelijk van het type klant, het leggen van contacten en het winnen van vertrouwen. Verder het belang van verbale- en non verbale communicatie (lichaamstaal) en de diverse persoonlijkheidstypen, telefonische verkoop en het winnen van nieuwe klanten door middel van gerichte acquisitie.

Wat brengt de cursus
- Geeft kennis over de processen die zich afspelen binnen het verkoopproces, waarbij het verkoopproces in detail wordt  onderverdeeld in 8 verschillende stappen van voorbereiding t/m het afsluiten;
- Geeft inzicht in de verschillende benaderingstechnieken van de klant/prospect;
- Reikt handvatten aan om op pragmatische wijze verdere stappen te zetten op het gebied van verkoop binnen de eigen onderneming.

Doelgroep
De doelgroep bestaat uit ondernemers en ieder ander die binnen de onderneming betrokken is bij het verkoopproces, zowel binnen als buiten de organisatie, zoals de accountmanager, binnen- en buitendienstverkoop- medewerkers, planners en de technisch specialisten.

Datum en locatie
De cursus vindt plaats op dinsdag 5 september en dinsdag 19 september 2023 van 9.30 uur tot 16.45 uur in het gebouw van Koninklijke Metaalunie te Nieuwegein. De docent is de heer G.J. Oosterveen van Intencoo B.V.

Deelnamekosten
Deelname kost € 750,- (excl. BTW) per deelnemer (2 dagen). Een lunch en cursusmateriaal zijn in de prijs inbegrepen.

Subsidie
Ondernemingen die vallen onder de CAO voor het Metaalbewerkingsbedrijf en daardoor ook bijdragen aan OOM (Opleiding Ontwikkeling Metaalbewerking), adviseren wij bij Stichting OOM te informeren naar de mogelijkheden voor een bijdrage voor deze cursus. OOM, afdeling vergoedingen, telefoonnummer 0172-521555.

Inschrijven
Wilt u zich inschrijven voor deze cursus? Dat kan middels dit aanmeldingsformulier.

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u terecht bij mevrouw A.L. van Ee of mevrouw B.D.J. Berg van Metaalunie Academie.
Telefoon: 030-605 33 44 of e-mail:
info@metaalunieacademie.nl 

Prijs:
Locatie:
Beschikbare plekken:
Bijlage

Direct inschrijven

Leer je werk te verkopen (dag 1), di 5 sep '23
  • Nog plekken beschikbaar

Reeds ingeschreven