U bevindt zich hier: Agenda » Details

Toon Event Detail

Praktische exportcursus: van order tot levering (=VOL)
maandag 11 maart '24
tot en met
maandag 11 maart '24

In samenwerking met evofenedex organiseren wij de “Praktische exportcursus: van order tot levering”. In één dag zal aandacht worden besteed aan alle praktische zaken die u tegenkomt bij een levering buiten de EU.

Tijdens deze cursus wordt uitgebreid uitleg gegeven over het gebruik van de leveringscondities: de zgn. ICC Incoterms®. De keuze voor een specifieke Incoterm is bepalend voor uw rechten en plichten met betrekking tot het vervoer, het moment van risico-overgang en welke partij verantwoordelijk is voor welke kosten. 

Ook wordt er ingegaan op de gangbare export- en transportdocumenten en waar je ze aanvraagt. Belangrijk bij export is natuurlijk het bepalen van de juiste goederencode, zodat de douane weet wat er de grens over gaat. Hoe bepaal je die en wat zijn risico’s hierbij? Met de juiste HS code kun je in de Acces2markets database de invoerheffingen nakijken, maar ook andere vereisten en eventuele handelsbelemmeringen. Hoe gebruik je deze database? Verder wordt er stilgestaan bij het bepalen van oorsprong, bijvoorbeeld i.v.m. het krijgen van korting op de invoerheffingen; en de BTW bij export. Zo komen dus de belangrijkste aspecten aan bod, waarbij ook het commerciële perspectief wordt meegenomen. 

Na deze basiscursus heeft u meer handvaten om een exportorder succesvol te verwerken en kent u de aandachtspunten. 

Doelgroep
Voor allen die betrokken (zullen) zijn bij het correct organiseren en afwikkelen van exportorders: van verkoop, tot (export)binnendienst, controller en directie. Deze cursus is speciaal samengesteld voor Metaalunieleden en afgestemd op veel voorkomende vragen.

Datum en locatie
De cursus wordt gehouden op maandag 11 maart a.s. van 9.30 uur tot 16.30 uur in het gebouw van Koninklijke Metaalunie te Nieuwegein. 

Deelnamekosten
Deelname kost € 405,- (excl. BTW) per deelnemer. Een lunch is in de prijs inbegrepen. De training is in deze samenstelling niet te volgen bij evofenedex.

Bijdrage in scholingskosten
Voor bij OOM aangesloten bedrijven die een bijdrage willen aanvragen in de scholingskosten van hun medewerkers, adviseren wij gebruik te maken van de regeling persoonlijke trainingstoelage https://www.oom.nl/Regelingen/Persoonlijke-Trainingstoelage. Voor vragen kan er per mail contact worden opgenomen met de afdeling vergoedingen, vergoedingen@oom.nl of telefonisch op telefoonnummer 0172-521555.

Inschrijven
Wilt u zich inschrijven voor deze cursus? Dat kan middels dit aanmeldingsformulier.

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u terecht bij mevrouw Au Lee van Ee of mevrouw Bianca Berg van Metaalunie Academie.
Telefonisch: (030) 605 33 44 of per e-mail: 
info@metaalunieacademie.nl 

Prijs:
Locatie:
Beschikbare plekken:
Bijlage

Direct inschrijven

Praktische exportcursus: van order tot levering (=VOL), ma 11 mrt '24
  • Nog plekken beschikbaar

Reeds ingeschreven