U bevindt zich hier: Agenda » Details

Toon Event Detail

Ondernemen, risico's en algemene voorwaarden
woensdag 10 april '24
tot en met
woensdag 10 april '24

Ondernemen is een risicovolle aangelegenheid. Klanten zijn mondig en zijn zich steeds meer bewust van hun rechtspositie. Als ondernemer kunt u zich hiertegen wapenen. U zult de risico’s verbonden aan uw activiteiten moeten inventariseren en beslissen wat u hieraan kunt doen. Kunt u bepaalde risico’s voorkomen met standaardprocedures en kwaliteitszorg? Zijn de overige risico’s te verzekeren? En als dat niet lukt, hoe kunt u ze dan afwentelen op de klant?

Om de risico’s die u niet kunt voorkomen of verzekeren zoveel mogelijk te beperken, kunt u algemene voorwaarden gebruiken. Mocht er onverhoopt iets misgaan, dan kunt u hierop terugvallen. Als u tenminste heeft voldaan aan de wettelijke vereisten. Welke zijn dat en hoe gaat u daar mee om?

Er wordt onder meer ingegaan op het maken van een offerte, het afspreken van levertijden en betaling, het eigendomsvoorbehoud en garanties, de aansprakelijkheid en de afwikkeling van geschillen. De cursus is speciaal ontwikkeld en afgestemd op de praktijk in de metaalsector. Specifiek zal aandacht worden besteed aan het werken met algemene voorwaarden en het omgaan met de huidige prijsstijgingen en materiaalschaarste.

Doel van de cursus
Het bewust maken van de risico’s die zich voordoen bij zakelijke transacties; het bieden van handvatten bij het professionaliseren van de in- en verkoopprocessen; het eigen maken van de tips en trucs ter voorkoming van het lopen van schade.

Doelgroep
Ondernemer en/of partner van ondernemer en medewerkers die namens de  onderneming zelfstandig verbintenissen aangaan (in-, verkoopmedewerkers).

Datum en locatie
De cursus vindt plaats op woensdag 10 april 2024 van 09.30 uur tot 16.45 uur in het gebouw van Koninklijke Metaalunie te Nieuwegein.

Deelnamekosten
Deelname kost € 375,- (excl. BTW) per deelnemer. Een lunch en cursusmateriaal zijn in de prijs inbegrepen.

Bijdrage in scholingskosten
Voor bij OOM aangesloten bedrijven die een bijdrage willen aanvragen in de scholingskosten van hun medewerkers, adviseren wij gebruik te maken van de regeling persoonlijke trainingstoelage https://www.oom.nl/Regelingen/Persoonlijke-Trainingstoelage. Voor vragen kan er per mail contact worden opgenomen met de afdeling vergoedingen, vergoedingen@oom.nl of telefonisch op telefoonnummer 0172-521555.

Inschrijven
Wilt u zich inschrijven voor deze cursus? Dat kan middels dit aanmeldingsformulier.

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u terecht bij mevrouw Au Lee van Ee of mevrouw Bianca Berg van Metaalunie Academie.
Telefonisch: (030) 605 33 44 of per e-mail: 
info@metaalunieacademie.nl 

Prijs:
Locatie:
Beschikbare plekken:
Bijlage

Direct inschrijven

Ondernemen, risico's en algemene voorwaarden, wo 10 apr '24
  • Nog plekken beschikbaar

Reeds ingeschreven