U bevindt zich hier: Cursusaanbod » Arbo

Arbo

Cursus “Werkgeversaansprakelijkheid”
Werknemers doen in toenemende mate een beroep op het aansprakelijkheidsrecht. Werkgevers zijn rondom de zorg voor het welzijn van werknemers als goed werkgever aan te spreken. Hoe ver gaat dat? En bestaat er een goed beeld van de aansprakelijkheidsrisico’s op de gebieden die daar toe doen?
Bij bedrijfsongevallen, de werkplek of werkomgeving, verkeersongevallen met de bedrijfswagen of privé auto’s en zelfs bij ongevallen tijdens bedrijfsuitjes loopt de werkgever aansprakelijkheidsrisico’s. Wat houdt aansprakelijkheid in, hoe ver strekt dat en hoe beperk je aansprakelijkheid.

Deze cursus is ingepland op:
Vrijdag 27 september 2024

Voor meer informatie en de subsidiemogelijkheden klik op bovenstaande cursusdatum.

Cursus “Veilig en gezond werken in Metaalbedrijven”
De Risico-inventarisatie en -evaluatie (RIE) voor uw bedrijf is uitgevoerd en het plan van aanpak is, of wordt binnenkort, opgesteld. Hiermee heeft u een belangrijke stap gezet, maar u weet dat de veiligheid en de gezondheid voor uw mensen daarmee nog niet zijn verbeterd. Wat is dan de logische eerstvolgende stap? Hoe pakt u dat aan en hoe krijgt u uw medewerkers hierin mee? Deze vragen staan centraal in deze cursus.

Deze cursus is ingepland op:
Donderdag 16 mei 2024

Voor meer informatie en de subsidiemogelijkheden klik op bovenstaande cursusdatum. 

Workshop RIE Metaalbewerking in één dag
Doel van de workshop “RIE Metaalbewerking in één dag” is om aan het einde van de dag een ingevulde RIE te hebben, inclusief een plan van aanpak, die voldoet aan de wet. Tijdens de workshop wordt de deelnemer aan de hand van de onderdelen van de branche-RIE Metaalbewerking door een deskundige gecoached. Na afloop van de dag heeft de deelnemer een goedgekeurde RIE. Verbeterpunten worden direct in een plan van aanpak meegenomen. Na de workshop kan een Verbetercoach van 5xbeter u gratis bezoeken en ondersteunen bij het uitvoeren van de verbeterchecks die voortvloeien uit de RIE.

Van belang voor u is om te weten dat:

De Inspectie SZW heeft de bevoegdheid om direct een boete op te leggen als zij constateert dat een bedrijf niet beschikt over die wettelijk verplichte RI&E met  plan van aanpak. 

  • Geen RI&E? Dan krijgt de werkgever een boete van maximaal 4.500 euro.
  • Geen plan van aanpak? Dan krijgt de werkgever een boete van maximaal 3.000 euro.

Aan deze workshop kan worden deelgenomen door bedrijven die kleiner zijn dan 26 medewerkers en de CAO voor het Metaalbewerkingsbedrijf moeten toepassen. Dit zijn bedrijven die aan het Opleidings- en Ontwikkelingsfonds voor de Metaalbewerking (OOM) afdragen.


Deze workshop is ingepland op:

Vrijdag 12 april 2024 (=VOL)
Woensdag 12 juni 2024


Voor meer informatie en de subsidiemogelijkheden klik op bovenstaande cursusdatum. 

 

 
Contact

Contact

Neem vandaag nog contact op met 
Metaalunie Academie


030 605 33 44

info@metaalunieacademie.nl

Metaalunie Academie

Einsteinbaan 1
3439 NJ Nieuwegein

Postbus 2600
3430 GA Nieuwegein

T (030) 605 33 44
F (030) 605 31 22
info@metaalunieacademie.nl