Marketing, communicatie & verkoop

Cursus "Succesvol presenteren"

Het komt nogal eens voor dat je als leidinggevende “even” voor je medewerkers moet gaan staan om iets te presenteren. Of je moet binnen een hele korte tijd een beknopte presentatie geven over wat jouw bedrijf doet en kan. Ook tijdens vergaderingen en andere bijeenkomsten is de confrontatie met de spanning van het onder druk presenteren een forse uitdaging. Hoe ga je met presentatiestress om en is het geven van een succesvolle en effectieve presentatie te leren. Hoe breng je je boodschap en leer je meer uit je eigen stijl te halen.

Tijdens de training zal geleerd worden om te gaan met de spanning en onzekerheid. De deelnemers worden zich bewust van de eigen stijl en hun sterke kanten. Er zal veel worden geoefend om de presentatievaardigheid naar een hoger plan te tillen. 

 

Deze cursus is ingepland op:
Donderdag 6 februari 2020


 

Voor meer informatie en de subsidiemogelijkheden klik op bovenstaande  cursusdatum.

Cursus "Industriële Marketing in de Metaal

In veel technische bedrijven ligt de focus op kwaliteit, ontwikkeling van producten en de techniek (vernieuwing). De focus op de klant, klantvriendelijkheid en het meedenken met de klant is veel minder aanwezig. “Marketing” wordt vaak ervaren als de grote trukendoos om klanten te verleiden of te misleiden. Wat is waar en niet waar, en wat kan marketing nu echt betekenen in onze industriële omgeving? Welke unieke verkoopargumenten zijn nu voor jouw onderneming van belang. Leer effectief omgaan met de specifieke concurrentievoordelen en zet die om in een plan voor je eigen organisatie.

 

In de interactieve cursus wordt geleerd wat marketing voor je eigen onderneming kan betekenen. Gedurende de dag wordt zin van onzin gescheiden. Jargon wordt vermeden. Aan de hand van een raamwerk marketingplan gaan we aan de slag om op een gestructureerde wijze de unieke verkoopargumenten benoemd te krijgen, waardoor je beter in staat bent de klant te overtuigen.

Wat brengt de cursus:
- Geeft kennis over de begrippen in de marketingwereld;
- Geeft inzicht en benoemt de unieke verkoopargumenten (USP's);
- Het leren opstellen van een marketingplan voor je organisatie;
- Inspireert en reikt handvatten aan om pragmatische stappen te zetten in de eigen onderneming.

Deze cursus is ingepland op:
Donderdag 12 december 2019


 Voor meer informatie en de subsidiemogelijkheden klik op bovenstaande cursusdatum.

Cursus "Vergadertechnieken"
Besluitvormingsprocessen tijdens vergaderingen zijn te beïnvloeden. Welke invloed kan je hebben door het gedrag tijdens de vergadering en welke vaardigheid heb je daar voor nodig? Niet iedere leidinggevende is een professionele ‘vergadertijger’. Toch is de vergadering dikwijls het platform om met elkaar zaken goed af te stemmen. Om dat goed, deskundig en vooral efficiënt te doen wil de Metaalunie Academie de leden van de Koninklijke Metaalunie ondersteunen middels de cursus “Vergadertechnieken”.

 

Deze cursus is ingepland op:

Voor meer informatie en de subsidiemogelijkheden klik op bovenstaande  cursusdatum.

Cursus “Social Media in de Metaal voor beginners”
Social Media zijn niet meer weg te denken, maar werkt het ook in de metaalsector? Jazeker! Social Media marketing is de nieuwe manier van marketing. Niet alleen effectief, maar ook voordelig voor uw marketing budget. Wilt u meer weten over hoe u social media succesvol kunt inzetten voor uw bedrijf, kom dan naar deze cursus.

Wat brengt deze cursus?

-    U maakt kennis met de basisbegrippen en functies van Social Media voor bedrijven.
-    Aan de hand van praktijkvoorbeelden uit de metaalsector leert u hoe andere bedrijven succesvol gebruik maken van Social Media.
-    Stap voor stap leert u om de belangrijkste Social Media kanalen aan te maken voor uw bedrijf (LinkedIn, Twitter en/of Facebook).
-    U leert effectieve tweets en postings te maken en te publiceren.
-    U formuleert doelstellingen en concrete vervolgstappen voor uw social media marketing.

Deze cursus is gepland op:

Voor meer informatie en de subsidiemogelijkheden klik op bovenstaande cursusdatum.

Cursus “Social Media in de Metaal voor (semi)-gevorderden”
In deze cursus leert u effectief en efficiënt nieuwe klanten te werven door sociale media kanalen als LinkedIn, Facebook en Twitter. Ook leert u de succesfactoren en waarde van zakelijk bloggen. Zo kunt u inbound marketing succesvol inzetten, verbetert u de positie in Google en maakt u het verschil met uw concurrenten.

Wat brengt deze cursus?
·         Strategisch gebruik van sociale media kanalen
·         Effectief inzetten van Facebook advertenties.
·         Het tonen van uw expertise door LinkedIn bedrijfspagina’s, showcases en het actief gebruik van groepen.
·         Het vergroten van uw bereik op Twitter (meer goede volgers) en succesvol gebruik van retweets, mentions @ en hashtags#.
·         Praktische tips om reputatie op te bouwen door te bloggen. 
·         Het gebruik van sociale media management tools en dashboards  

Deze cursus is ingepland op:
Woensdag 6 november 2019

Voor meer informatie en de subsidiemogelijkheden klik op een van bovenstaande cursusdata.

Cursus “Leer je werk te verkopen”
Tijdens deze interactieve tweedaagse cursus wordt ingegaan op de eigen doelstellingen van de onderneming, het communicatieaspect van het verkoopproces met bijbehorende onderhandelingstechnieken, het overwinnen van weerstanden, het inventariseren van de klant/ prospect (o.a. door middel van de zgn. Decision Making Unit) en het signaleren van kansen o.a. met behulp van internet.

Aan de orde komen alle vormen en facetten van verkoop: zoals het verkoopgesprek in zijn totaliteit, de verschillende verkoopstijlen afhankelijk van het type klant, het leggen van contacten en het winnen van vertrouwen. Verder het belang van verbale- en non verbale communicatie (lichaamstaal), telefonische verkoop en het winnen van nieuwe klanten d.m.v. gerichte acquisitie.

 

Wat brengt de cursus:
- Geeft kennis over de processen die zich afspelen binnen het verkoopproces, waarbij het verkoopproces in detail wordt onderverdeeld in 8 verschillende stappen;
- Geeft inzicht in de verschillende benaderingstechnieken van de klant/prospect;
- Reikt handvatten aan om op pragmatische wijze verdere stappen te zetten op het gebied van verkoop binnen de eigen onderneming.

 
Deze cursus is ingepland op:
Dinsdag 21 januari 2020 (dag 1) en donderdag 6 februari 2020 (dag 2)

Voor meer informatie en de subsidiemogelijkheden klik op bovenstaande cursusdatum.

Cursus “Constructief onderhandelen”
Tijdens deze tweedaagse cursus gaat het over onderhandelen en krijgt u mogelijkheden aangereikt om te onderhandelen zonder dat u daarbij de relatie onnodig onder druk zet. Het doel is om te gaan voor een dialoog waarin beide partijen winnen. U maakt kennis met verschillende onderhandelingsstijlen (waaronder die van uzelf) en met de communicatie in het kader van onderhandelen. Door middel van een onderhandelingsspel en praktijkgerichte oefeningen, waaronder die met een acteur, krijgt u inzicht in uw onderhandelingskwaliteiten en kunt u experimenteren met (nieuwe) vaardigheden. De training kenmerkt zich door relatief weinig theorie, een accent op de praktijk en biedt veel mogelijkheden om te oefenen.

Deze cursus is ingepland op:
Vrijdag 31 januari 2020 (dag 1) en vrijdag 7 februari 2020 (dag 2)

Voor meer informatie en de subsidiemogelijkheden klik op bovenstaande  cursusdatum.

Cursus “Succesvol zakendoen met je website”
De cursus is bedoeld voor leden van de Koninklijke Metaalunie die via hun website (nog) meer aanvragen willen ontvangen. U werkt op een heel praktische manier aan optimalisatie van uw website. Daarna gaat u stap voor stap werken aan een (nog) betere online vindbaarheid, waarbij er met name wordt gewerkt aan een nog betere positie in Google zonder te adverteren. Praktische tips en quick wins zijn gegarandeerd.

Wat brengt deze cursus?

-    Meer aanvragen via uw website;

-    Verbetering van uw Google positie;

-    Inzicht in kwaliteit van uw website (mobielvriendelijkheid, homepage, concurrentie benchmark);

-    Direct toepasbare tips en tricks;
-    Hogere omzetting van bezoekers naar klanten;

-    Second opinion op vindbaarheid en ontwerp van uw website;

-    Individuele begeleiding door kleinschalige opzet van de cursus.

 

Deze cursus is ingepland op:
Woensdag 27 november 2019

   

Voor meer informatie en de subsidiemogelijkheden klik op bovenstaande cursusdata.

Contact

Contact

Neem vandaag nog contact op met de
Metaalunie Academie


030 605 33 44

info@metaalunieacademie.nl

Metaalunie Academie

Einsteinbaan 1
3439 NJ Nieuwegein

Postbus 2600
3430 GA Nieuwegein

T (030) 605 33 44
F (030) 605 31 22
info@metaalunieacademie.nl