U bevindt zich hier: Agenda » Details

Toon Event Detail

EXTRA BIJEENKOMST! Wegwijs in de Wet Arbeidsmarkt in Balans
vrijdag 24 januari '20
tot en met
vrijdag 24 januari '20

Met ingang van 1 januari 2020 wordt de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) van kracht. Met deze nieuwe wet verandert er veel voor zowel werkgevers als werknemers. Zo wordt de rechtspositie van oproepkrachten versterkt en wordt voor de WW-premiedifferentiatie de hoogte van de te betalen premie per 1 januari 2020 afhankelijk van de soort arbeidsovereenkomst van de werknemer. Ook komen er aanpassingen op het terrein van het ontslagrecht en tijdelijke contracten. Zo komt er een nieuwe ontslaggrond, ook wel de cumulatiegrond genoemd. Deze maakt het mogelijk dat meerdere ‘onvoldragen’ gronden worden gecombineerd. Verder mogen op basis van de WAB drie arbeidsovereenkomsten (ketenregeling) voor bepaalde tijd binnen 36 maanden worden gegeven. Werkgevers kunnen dus een jaar langer gebruik blijven maken van tijdelijke contracten.

Koninklijke Metaalunie organiseert een extra informatiebijeenkomst over de gewijzigde wetgeving. In twee uur tijd wordt u bijgepraat over de WAB en is er gelegenheid om vragen te stellen mochten er zaken nog onduidelijk zijn.

Datum: 24 januari 2020
Locatie: Koninklijke Metaalunie, Einsteinbaan 1, 3439 NJ Nieuwegein
Tijdstip: 12.30 - 14.30 uur

Programma (in hoofdlijnen):

12.30 uur: Ontvangst met koffie, thee en een broodje
13.00 uur: Toelichting op:
- de rechtspositie van oproepkrachten
- WW-premiedifferentiatie naar contractvorm
- cumulatiegrond in het ontslagrecht
- de ketenregeling
- berekening van de transitievergoeding
14.30 uur: Einde programma

In korte tijd bent u snel en efficiënt op de hoogte. Daarnaast is er uiteraard ruim gelegenheid om contacten te leggen en ervaringen uit te wisselen.  

Aanmelden 
U kunt zich aanmelden via de button Registreer op deze pagina. Uw aanmelding wordt automatisch bevestigd. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. 

Prijs:
Locatie: Koninklijke Metaalunie, Einsteinbaan 1, Nieuwegein
Beschikbare plekken:
Bijlage

Direct inschrijven

EXTRA BIJEENKOMST! Wegwijs in de Wet Arbeidsmarkt in Balans, vr 24 jan '20
  • Nog plekken beschikbaar

Reeds ingeschreven